About kontos21

ΕΝΟΡΙΑ

4-5-16 Enoria (7)

“Τά εἰκονοστάσια τής ένορίας μας”
Φάροι πνευματικοί στίς αυλές των σπιτιών τα εικονοστάσια με τα καντηλάκια τους αναμμένα. Νοιώθεις πνευματική σιγουριά περπατώντας τα σοκάκια της ενορίας μας! Είναι γύρω στα σαράντα στον αριθμό!Κάθε φορα που τα πανηγυρίζουν αυτοί που τα έχουν, γίνεται ένας ξεσηκωμός στην γειτονιά! Όλοι μαζί επί το αυτό. Να κάνουμε παράκληση να ευλογήσουμε άρτους και όλοι μαζί να γευθούμε τα κεράσματα του σπιτονοικοκύρη που αναλαμβάνει το πανηγύρι.
Τα εικονοστάσια, μας ενώνουν ως κοινωνία προσώπων. Μας προστατεύουν από πειρασμικές ενέργειες! Είναι αλεξικέραυνοι που γειώνουν το κακό! Χαιρόμαστε την υπαξή τους.
Χαιρόμαστε τα ευλογημένα έθιμα και παραδόσεις μας.

ΜΕΓΑΛΗ ΕΒΔΟΜΑΔΑ -ΑΝΑΣΤΑΣΗ

4-5-16 (7)

Ευλογημένες οι ημέρες των Παθών του Χριστού μας και η Ανάστασή Του! Στην ενορία μας τις ζούμε με τους πιστούς να προσέρχονται έχοντας στραμμένη την σκέψη και το βλέμμα των στον Κύριον. Δεν έιναι απλώς συνήθεια, ή παράδοση ή έθιμο! Είναι τα γεγονότα αυτά καθ΄εαυτά τα οποία επαναλαμβάνονται στον λειτουργικό χρόνο της Εκκλησίας μας. «Σήμερον κρεμᾶται ἐπί ξύλου…»
«’Ανάστασιν Χριστοῦ θεα-εάμενοι..!»
Η σύγχρονη ζωή των πολλών ιδεών θέλει να υποβαθμίση την πίστη μας. Αλλά εμείς την κρατάμε αναλοίωτη και πιστευουμε ακράδαντα στον Ιησούν Χριστόν, εσταυρωμένον και εγεγεγραμένον εκ των νεκρών!

H Γραμματεία μας

Grammateia

Με συντονισμό και συνεργασία με παρούσια επίσης και κοριτσιών του Ιδρύματος μας η Γραμματεία μας εργάζεται ασταμάτητα και με διάθεση προκειμένου να ανταποκριθούμε στις αναγκές όλες και κυρίως της αλληλογραφίας που έχουν πολλοί του εξωτερικού και της Ελλάδος με τον Ἀγιο Νεκτάριο.
Ο Ἀγιος μας πρός όλους προσφέρει την ευλογία Του απλόχερα και μεσιτεύει ώστε να έχουν συνεχώς ευργεσίες οι πιστοί.

Ο ΝΥΜΦΙΟΣ ΤΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ

Numfios 2

Αρχή της Μ. Εβδομάδος με την έξοδο του Νυμφίου Χριστού, του άκρα ταπεινωθέντος για την Σωτηρία των ανθρώπων. Συμμετέχομε στα Πάθη Του Ιησού μας, συμπάσχοντες ως Χριστιανοί, κατανοούντες την άκρα συγκατάβαση. Η Εκκλησία μας πορεύεται την οδόν του Χριστού μέσα στις αντίξοες συνθήκες της εποχής, τις αντιθέσεις των ανθρώπων και τον κλονισμό της πίστεως ευχόμενη να αντικρύσουμε όλοι την Αγίαν Ανάσταση.

Επίσκεψη από Λασίθι

22-4-16 (5)

Από το γυμνάσιο της Κριτσάς Λασιθίου ένα λεωφορείο με μαθητές, ήλθαν να επισκεφθούν και να προσκυνήσουν τον Ἀγιο μας.
Καλοσωρήσαμε τα παιδιά, τα κεράσαμε και τα ξεναγήσαμε.
Παρατηρήσαμε το ενδιαφέρον τους για να μάθουν την παρουσία του Αγίου Νεκταρίου στον χώρο μας.Για τα θαύματα του Αγίου και για τα παιδιά που φροντίζει.
Μας έκανε εντύπωση η προσοχή τους, ένδειξη οτι έχουν παιδεία Χριστιανική.
Ὀλα εξαρτώνται από τους δασκάλους και τις γραμμές που θα δώσουν στα παιδιά. Χρειαζόμαστε γνώσεις και ήθος για τα νέα παιδιά.
Γνώσεις και παρουσία της Ορθοδοξίας μας, η οποία πάντα στήριξε την Οικουμένη ολόκληρη.

Τα παιδιά της ενορίας μας!

22-4-16 (2)

Χαιρόμαστε πάντα τα παιδιά της ενορίας μας όταν βρίσκονται στην Εκκλησία. Θυμόμαστε τον Χριστόν “Ἄφετε τά παιδία ἐλθεῖν πρός με!”
Από εμάς τους μεγάλους εξαρτάται αν τα παιδιά θα είναι κοντά στον Θεόν. Από εμάς εξαρτάται αν θα τους παραδώσουμε την σκυτάλη της πίστεώς μας!
Προχωρώντας στην ζωή με τον Χριστό, η ζωή τους θα έχει νόημα και σωστό τρόπο αντιμετώπισης όλων των θεμάτων.
Ευχόμεθα για τα παιδιά μας!
Να έχουν την υγεία τους και τον Χριστό δίπλα τους πάντα.

 

 

Η ετοιμασία για την ημέρα των Βαΐων

20-4-16 (2)

Τα Βάγια έκοψαν οι επίτροποί μας και οι κυρίες μας πλέκουν τους σταυρούς που θα δώσουμε ευλογία στην ημέρα των Βαΐων.
Η Κυριακή των Βαΐων είναι η γιορτή με την υποδοχή του Χριστού, στα Ιεροσόλυμα. Οι ζητωκραυγές από την μια και από την άλλη η αρχή του Πάθους του Ιησού Χριστού με το “Ἄρον ἄρον σταύρωσον Αὐτόν”!!
Εμείς υποδεχόμαστε τον Χριστόν ή τον σταυρώνουμε;
Είμαστε στο “Ωσαννά”! η στο “Σταύρωσον”! Τον πιστεύουμε με την ανάλογη ζωή μας ή τον περιφρονούμε με τις αμαρτίες μας; Πάντως ο Χριστός θυσιάστηκε για μας!

Επίσκεψη πατήρ Ιωσήφ

18-4-16 (7)

Μια ξεχωριστή ευλογία στην ενορία μας, ο πατήρ Ιωσήφ από την Ιερά Μονή Ξενοφώντος του Αγίου Ὀρους. Τον προσκαλέσαμε και ήρθε να διακονίση στο Ιερό Μυστήριο της εξομολογήσεως. Τον κουράσαμε, αλλά άξιζε τον κόπο, διότι πολλές ψυχές αναπάυθηκαν, κάτω από το πετραχήλι του, μάλιστα δε, εν όψει των ημερών του Πάσχα που όλοι κάνομε τον ιδιαιτερο και μεγαλύτερο πνευματικό αγώνα. Για μια εβδομάδα περίπου όλη την ημέρα εξομολογούσε. Τον ευχαριστούμε αυτόν προσωπικά και την Ιερά Μονή Ξενοφώντος στο πολσέβαστο πρόσωπο του πατέρα Αλέξιου του ηγουμένου της Μονής.

11 Απριλίου 2016

11-4-16 (5)

Εκλεκτός ενορίτης μας ο Θανάσης Παπαδάκης. Πιστός και συνειδητός χριστιανός! Πάντα ευρίσκεται στις Λειτουργικές Συνάξεις! Μάλιστα ανεβαίνει στο Αναλόγιο και βοηθά στο ψάλσιμο.
Με μεράκι έφθιαξε πάνω σε τραπέζια παραστατικά με εικόνες και κατάλληλα κείμενα την παρουσία του Χριστού στη γη και ιδιαιτέρως το τελευταίο διάστημα των Αγίων Παθών Του.
Όλοι οι εκκλησιαζόμενοι περνούν και τα παρατηρούν!Συμμετέχουν και συνειδητοποιούν έτι περισσότερον τον Χριστό μας! Ιδιαιτέρως τα παιδιά! Αυτά του Κατηχητικού σχολείου και τα άλλα της ενορίας μας. Είναι παραστατική ευκαιρία μάθησης!
Τον ευχαριστούμε πολύ και του ευχόμεθα κάθε καλό.

Κατανυκτικός Εσπερινός

11-4-16 (1)_1

Τον κατανυκτικό εσπερινό της Δ’ Κυριακής των Νηστειών επέλεξε η Ιερά Μητρόπολη μας να τον τελέσουμε στην ενορία μας.
Ο επίσκοπός μας, ο πρωτοσύγκελος, πολλοί ιερείς της πόλεως μας η χορωδία των ιεροψαλτών τελέσαμε τον κατανυκτικό εσπερινό.
Ομιλητής ήταν ο π. Βενέδικτος από την Ν. Σκήτη του Αγίου Όρους. Με πολύ σαφήνεια, μας παρουσίασε το θέμα ἡ “ελπίδα” και πόσον απαραίτητο είναι να αγωνιζόμαστε χριστιανικά ώστε να μην την χάσουμε ποτέ. Χωρίς ελπίδα είμαστε απελπισμένοι! Χαμένοι!
Μετά την πνευματική τροφή την οποία πλούσια αισθανθήκαμε να παίρνουμε στην ψυχή μας, είχαμε Τράπεζα όπου παρακαθήσαμε όλοι οι συνδρομητές της βραδυάς για να συνεχίσουμε και εκεί την κατά Θεόν παρέα μας με φαγητό και ψυχοφελή συζήτηση.